Gambar Najib 'Selfie' Bersama Obama Bikin Anwar Panas

najib-obama-selfie

Admin: Di sini penulis sediakan sedikit maklumat tentang 'selfie' bagi mereka yang baru berjinak-jinak dengan telefon bimbit canggih yang mempunyai kamera.

Dengan perkembangan teknologi hari ini, buka sahaja golongan muda sahaja terjebak dengan gejala 'selfie' ini, malah ia turut berjangkit kepada pemimpin utama dunia seperti yang anda dapat lihat pada foto di atas.

Gambar Najib dan Obama ber'selfie' bersama telah mengundang reaksi banyak pihak di laman sosial. Ada yang suka, ada pula yang mencemuh apabila melihat pemimpin dunia ini bergambar bersama. Antara individu yang paling sakit hati melihat gambar ini sedah tentunya Anwar Ibrahim!

Apa itu selfie? Selfie ialah sejenis gambar potret diri sendiri yang diambil menggunakan kamera digital atau kamera telefon, dan biasanya diambil dalam sudut tertentu oleh empunya gambar itu sendiri sebelum ia dimuatnaik ke laman sosial.

Selalunya, selfie akan diambil oleh empunya yang tampil kasual, samada ianya diambil dalam jarak kamera yang dipegang di tangan atau di dalam cermin. Bukan sahaja secara individu, selfie juga boleh diambil bersama orang lain selagi muat. Terserah bilangannya dan apabila ini berlaku ia dinamakan "selfie berkumpulan".

Laman media sosial membantu mempopularkan perkataan selfie dengan "hashtag selfie" muncul di Flickr seawal 2004 tetapi ia hanya meluas digunakan pada 2012 apabila banyak media semakin menggunakannya. Ahli sosiologi dan kajian wanita, profesor Gail Dines menghubungkan perkara ini kepada kebangkitan budaya lucah dan idea bahawa "there's only one way to visibility, and that's f*ckability."

Share on Google Plus

About Jering Daily

2 comments:

  1. Pemimpin Islam yg. teruja sgt. di AMPU si KEJADAH pembunuh umat Islam, si GAYZIONISDAJAL, Obama, apasal?!

    Sedangkan, tengoklah si Obama- PEMBUNUH-umat Islam ini begitu galak akan jumpa si ejen-ejen Barat-ZIONIS dari puak KAPIR/GAY DAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM/PENGGANAS Red Bean, yg. terangan mahu menjatuhkan Tanah Melayu ini sbg. NEGARA ISLAM/umatnya!

    Untungnya mereka, Obama sanggup dtg. ke Malaysia, NEGARA ISLAM ini, utk. menunjukkan taring GAY-ZIONISnya dgn. melawat ejen-ejen tempatannyanya ini (tak payah mereka ke Barat-Israel); sedangkan malang betul buat Islam/umatnya, bila si PEMBODEKnya dr. pemimipin Islam kat Tanah Melayu ni, terus memuji diri (lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013; dan di http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=40983, Repost: Obama’s Sodomite Past Comes Back To Haunt Him, By Wayne Madsen on January 8, 2012 - kalau berita ini tak benar, tentu Obama dan geng GAYnya, dah SAMAN)!

    Sementara pemimpin Islam kita terus MEMBODEK si ZIONIS GAYDAJAL PEMBUNUH umat Islam-global-no-1, Obama, anak-anak pelarian Palestin, terutamanya dr. kem pelarian di Jordan dan Syria terus DIBUNUH termasuk dibiaqkan kelaparan [yg. sedang di kepung Pengganas pemberontak 'Islam', yg. sebenaqnya diketuai ejen Barat-Mossad, yg. menyamaq sbg. pengganas ‘Islam’, utk. membunuh secara beramai (Genocide) pelarian Islam Palestin]!

    Kerana mereka dan anak-anak pelarian Islam lain, termasuk anak-anak Islam Syria, Iraq, Libya, Afghanistan, Yemen, Pakistan, Mesir dan dari benua Afrika sedg. disasarkan untuk diKURANGkan, secara Genocide rahsia (selain dr Genocide terangan melalui pepernagan, Drone dan penjajahan BUAS), utk. diHAPUSkan ketururunan mereka, termasuk menjadi mandul dan dijangkiti wabak penyakit termasuk kanser- melalui pemberian bantuan makanan secara besaran (termasuk dr. Israel, yg. labelnya telah dipalsukan) serta suntikan besaran (kononnya utk. menghalang wabak penyakit), atau dijual oleh sindiket pelacuran/pornografi & perdagangan organ kanak-kanak - oleh ejen-ejen Barat-ZIONIS/Israel, di kem-kem pelarian, yg. menyamaq sbg. NGO-NGO, termasuk di bawah UN yg. dikuasai Barat-ZIONIS. Sebenaqnya jumlah umat Islam global mahu diKURANGKan melalui peperangan BUAS Barat-ZIONIS yg. berterusan di samping merompak kekayaan minyak-gas Dunia Islam!

    Dan apa kejadahnya “Org. of Islamic Co-operation” (OIC) buat – baik BUBARkan saja kalau tak berguna lansung utk. umat Islam, yg. terus diBUNUH dan diTINDAS! Maka, umat Islam terus diPERBODOH-diTAKUTkan mcm. hamba abdi si KAPIRDAJAL - dgn. menggunakan undg-undg SAMPAH si KAPIR Barat-ZIONIS termasuk undg-undg UN di bawah falsafah "demokrasi-hak-asasi" mereka!

    Maka, sepatutnya, perjanjian TPPA tak patut disertai Dunia Islam spt. Brunei dan Malaysia kita (TPPA didominasi ZIONIS-Israel sebenaqnya, kerana mereka telah menguasai rejim Barat serta Singapura dan Mexico)– tolonglah dengaq cakap YAB Ayahanda Tun kita dan sepatutnya buatlah perjanjian perdagangan global spt. ini antara Dunia Islam dlm. OIC, termasuk bidang pelancongan, pendidikan ISLAM, menguruskan kem-kem pelarian Islam, perdagangan dan KETENTERAAN termasuk tentera pengaman OIC!

    Dan kalaulah Tanah Melayu pusaka nenek moyang kita ni akhirnya terus TERGADAI semuanya sekali kat PENDATANGKAPIR DAJAL yg. asalnya dibawa PENJAJAH British-ZIONIS keparat, kita boleh salahkan pemimpin Islam/Melayu yg. biaqkan ini berlaku! Dan kita sbg. rakyat biasa ni, hanya mampu berdoa ALLAH SWT menghukum mereka!

    Makcik Sambal Belacan.

    BalasPadam
  2. Selepas DS Najib menjadi PM, negara kita semakin mendapat penghormatan dunia.

    BalasPadam

Pihak JERING DAILY tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap pandangan atau komen yang diutarakan melalui laman portal ini. Ia adalah pandangan peribadi masing-masing dan tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian kami selaku pengendali portal.

Sila guna bahasa dan perkataan yang sopan ketika menulis komen atau meluahkan pendapat kerana setiap komentar yang diutarakan itu mencerminkan keperibadian diri anda sendiri. Terima kasih.