Khasiat Madu Mampu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

Menurut kajian yang dilakukan di Universiti Ilionois, Amerika Syarikat mendapati madu mempunyai khasiat mengurangkan serangan penyakit jantung. Khasiat yang terdapat dalam madu membantu melancarkan pengaliran darah melalui arteri dan  mempunyai kesan perlindungan yang baik.

Ujian ke atas 25 orang lelaki berumur 18 hingga 68  tahun yang meminum campuran madu dan air mempunyai tingkat antioksida yang lebih baik dalam darah daripada mereka yang tidak pernah meminumnya.
Jumlah antioksida dalam madu adalah sama dengan sebiji epal, pisang, jeruk, dan strawberi. Manakala madu hitam dikatakan mempunyai antioksida paling banyak dan baik untuk  kesihatan jantung..

Ulasan penulis: Ada juga terdapat sejenis madu yang boleh menyebabkan risiko penyakit jantung berlaku dengan cepat apabila kita sering mengamalkanya. Madu tersebut ialah 'Madu Tiga'. Hehehehe..
Share on Google Plus

About Unknown

0 comments:

Catat Ulasan

Pihak JERING DAILY tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap pandangan atau komen yang diutarakan melalui laman portal ini. Ia adalah pandangan peribadi masing-masing dan tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian kami selaku pengendali portal.

Sila guna bahasa dan perkataan yang sopan ketika menulis komen atau meluahkan pendapat kerana setiap komentar yang diutarakan itu mencerminkan keperibadian diri anda sendiri. Terima kasih.